Ta fina fotografier på barn

Det är alltid kul och föreviga barn och deras utveckling, men hur gör man för att få så bra bilder som möjligt? Barn behöver inte använda sig av äkta löshår som vuxna för att känna sig fin och naturlig. Har de fått möjlighet och välja egna kläder kan det vara gott nog. Många fotografier kan kännas lite krystade och se allt annat än naturlig ut.

 

Därför försöker jag att locka fram lek och bus hos barnen, och sedan ta kort när de inte riktigt är medvetna om det. Ögonblicksbilder där de äkta känslorna glänser igenom på bilden. Vill man försöka och ta bilder själv utan att anlita en fotograf är det ett av de bästa tips som finns. Försök och ha kameran med i vardagen, och fånga ögonblicket när de inte är medvetna om att kameran är framme.

 

Barn är okomplicerade på det sättet och kopplar lätt bort. Skulle de vara alldeles för distraherade av att man vill ta en bild får man helt enkelt försöka ta det ett steg längre. Bjud på glass som de älskar eller överraska med en present med ny leksak i. Det är roligt och ha fina bilder på barnen då de växer upp så snabbt. Genom små men enkla medel går det att få riktigt fina bilder i hemmet. Bäst blir det alltid om man väljer att anlita en fotograf, men kameran i dagens mobiltelefoner brukar räcka väldigt långt för de flesta. Våga iallafall testa och se hur resultatet blir!