Barnporträtt

Konsten att fotografera innebär att du ska få till bra bilder som inte är suddiga. Då finns det en rad tips som du kan lära dig, bland annat de bästa teknikerna för att få en nöjd och glad bebis på bild.

Har du alltid velat ta bilder på syskon men aldrig lyckats? Det är inte alltid så lätt att ta bilder med flera barn på samma ställen. I nästan alla böcker som har med fotografi att göra kan du få bra tips för att lyckas ta fina syskonbilder. Se till att planera alla dina bilder för att få till passande bakgrunder. Du kan välja att ta fotografiet inomhus eller utomhus men du måste ändå planera bilden innan. Ett tips är att du kan göra fotograferingen rolig genom lek.

Barn tycker inte om att sitta stilla för länge och genom att göra fotograferingen till en lek så kan det vara roligare för dem. Som fotograf kommer du få ta bilder i olika miljöer. Både inomhus och utomhus. Du kan ta bild inomhus med en så kallad greenscreen och sedan lägga på någon trevlig bakgrund så att det ser ut som att bilden är taget utomhus.

Ytterligare tips

Du kan välja ut kläder som kommer framhäva barnet så att det inte försvinner i bakgrunden. Det kan också vara en fördel att ta bilder i skuggan. Dels för att det kan bli väldigt varmt i solen. Om barnet måste sitta still längre stunder är det kanske bättre att ta bilden i skuggan. Du ska tänka på att använda låga bländartal för att få en mjukare bakgrund. Fotografiböcker kommer ge dig tillräckligt med bra tips över kamerans delar och användning för att du ska kunna ta de bästa porträttbilderna som du kan på dina barn. Det kanske inte blir bra i början övning ger som sagt färdighet.