Gå med i en fotoklubb

Finns det ett intresse av att fotografera kan det vara roligt att dela det med andra. Hur hittar man då personer som har samma intresse? På många orter runt om i landet finns det fotoklubbar som alla får vara med i. Det spelar inte någon roll om man är total nybörjare och precis har upptäckt intresset eller under många år verkligen har ägnat sig åt fotografering.

 

I en fotoklubb är det ofta stor gemenskap och man är alltid glad och öppen för att det kommer nya personer. Det är personer av båda könen och i alla åldrar som finns och umgås på lika villkor. Ibland kan det vara föreläsningar för varandra och man hjälper till att komma med tips och trix på hur det går att utvecklas inom område. Personer med lång och bred kunskap delar gärna med sig till de som är nya.

 

Tävlingar är ett annat inslag som ofta återkommer inom många klubbar. Det bestäms ett gemensamt tema och sedan gäller det att försöka ta den bästa bilden inom temat. Alla kommer och tolka det på väldigt olika sätt och kreativiteten som kommer att flöda fram kommer vara både härlig och rolig. När tävlingen är avslutad kommer man att rösta eller så utser en jury vinnaren. Ibland finns det flera olika kategorier och alla har chans att vinna. På så sätt motiveras man att hela tiden fortsätta utvecklas inom sitt intresse samtidigt som det uppstår väldigt mycket inspiration från alla andra medlemmar!