En titt på årets bästa kameror

Vilka är årets bästa kameror? Jag tycker alltid att det är kul att hålla ett öga på de stora varumärkenas lanseringar oavsett om jag behöver köpa något nytt eller ej, eftersom jag älskar fotografi. Du kanske är lika nyfiken som jag på vad som är nytt och fräscht för 2021! Jag har köpt mina senaste fem kameror på nätet. Egentligen kan man väl säga att jag köper det mesta på nätet, då jag till och med köper lösfransar online till mina mode- och sminkprojekt.

Porträttfotograferna hyllar just nu Nikon D780 och Canon EOS 90D, men om man ska fotografera landskap och natur är det främst Canon EOS R5 eller Sony a7r IV som rekommenderas, även om Nikon D780 också är ett bra alternativ här. Ja, Nikon D780 är en återkommande favorit på många fotobloggar så om du är sugen på en kamera som kan hantera det mesta kan det vara ett bra val för dig.

I en recension av Nikon D780 i tidskriften Ljud och Bild skriver de att kameran erbjuder “tjusig stillbildskvalitet och knivskarp 4K-video” och med ett bra grepp är det dessutom en bra kamera för nybörjare som behöver lite stabilare tag. Men detta är inte Nikons nättaste variant utan den är större än både Z6 och Z7, så kanske inte det bästa valet om man vill ha en händig kamera att resa med exempelvis. Resenärerna kanske ska ta en titt på Fujifilm X100V, Sony a6600 eller Nikon Z50, som har rätt batteritid, vikt, storlek och användarvänlighet för fotografer som är ute och rör på sig.